Verblijf

Voor het verblijf van je zangvakantie kun je kiezen: zelf alle accommodatie en maaltijden regelen. Je betaalt dan alleen voor de zangweek en kunt gebruik maken van huisjes of camping municipal in/rond Cazals (postcode 46250). De andere optie is jezelf trakteren op een heerlijk verzorgd verblijf met uitgebreid ontbijt en diner. We werken samen met twee accommodaties waar we van weten dat ze hun gasten in de watten leggen. Er is beperkt plek, dus wacht niet te lang met reserveren. Beide plekken beschikken over een grote tuin met zoutwaterzwembad. Ze zijn op loopafstand van winkels en terrasjes. De chambres d’hôtes zijn in Cazals en Salviac.

De meest afwisselende regio van Frankrijk
Het mooie van deze streek op de grens van de Lot en de Dordogne (de landstreken heten Bouriane, Quercy en Périgord) is dat er werkelijk voor elk wat wils is. Iets naar het noorden toe kom je bij de rivier de Dordogne, waar je kunt kanoën en fietsen. Wat hier meteen opvalt, is de rijkdom aan oude kastelen op woeste rotsen, waarvan er een hoop te bezichtigen zijn.
Stadjes, als Domme, Sarlat en Périgueux, ademen de sfeer van de ruige Middeleeuwen. Dwalend door de middeleeuwse straatjes en steegjes waan je je in de tijd van de ridders en jonkvrouwen. De plaatselijke markten zijn een feest voor alle zintuigen, want eten is misschien wel het belangrijkst in het leven van de Périgourdains. Om maar wat te noemen: truffels, foie gras, kastanje-specialiteiten, paddestoelen en natuurlijk de beroemde Dordogne- en Cahorswijnen…

Rondom de rivier de Lot
Het departement Lot ademt een compleet andere sfeer dan de Dordogne: lieflijk glooiende heuvels en dorpjes opgetrokken uit gele stenen, waar altijd wel een cafeetje open is. Je kunt hier fantastisch wandelen; de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela leidt door de Lot. Cahors, de hoofdstad van de Lot, is bekend om zijn wijn, rijke geschiedenis en schitterende bruggen. Je vindt hier spectaculaire resten uit de Romeinse tijd, waaronder een acquaduct waar je doorheen kunt lopen. In Cahors kun je verdwalen in de jardin secrets, de geheime tuinen, je vergapen aan de machtige rivier de Lot en genieten van de Zuidfranse sfeer op de gezellige terrasjes.

muziek zingen zangvakantie zingvakantie frankrijk vakantie koor koorworkshop zangworkshop zangweek stemvorming stemtechniek korenfestival koorfestival

St Cirq-Lapopie, een van de mooiste dorpen van Frankrijk

Op een paar kilometer van Cazals ligt het kunstenaarsdorp Les Arques, beroemd geworden door Zadkine, die er een atelier had en een artistieke gemeenschap stichtte. Nog steeds is er veel te doen en te zien op het gebied van beeldende kunst, niet in de laatste plaats het Zadkine-museum. In de abdij-kerk van Les Arques zullen we ook zingen.

De streek is vol van historie, en elke bocht in de weg toont een nieuwe verrassing. Per auto of fiets, of met de goed aangegeven wandelroutes… een streek om te verkennen!

 

 

Vast in de stemming komen voor je zangvakantie?
Spectaculaire videos over de Midi-Pyrénées
op deze Youtube-link.

Reacties zijn gesloten.