Publicaties

Boeken

zingen koor zang zangvakantie vakantie zingvakantie creatieve workshops frankrijk lot dordogne perigord muziek muzikale vakantie zuidwest frankrijk stemvormingFrisse start in La Douce France (2017, Uitgeverij Grenzenloos) klik hier voor inkijken en bestellen.

Anke kon zich altijd al voorstellen om niet eeuwig in Nederland te blijven. Als haar partner een burn-out krijgt, betrekken de twee een huisje in Zuidwest-Frankrijk. Daar zet de gedreven piano- en zangjuf haar werk voort, tot groot enthousiasme van de Franse dorpelingen. In een even sprankelende als humoristische stijl stelt Anke de Bruijn ons voor aan een bonte stoet van personages die zij in haar nieuwe thuisland ontmoet: de aannemer die aan de keukentafel komt uithuilen, de slager die van zijn winkel een kroeg maakt, een vuilbekkende fysiotherapeut, een priester met een voorliefde voor Amerikaanse feel-goodfilms en andere schilderachtige figuren.

PekiPekingeend Peking eend China Reisverslag Reisboek Reisliteratuur Autoboek Rallyboek Motor Challenge Peking to Paris 1997 rally toerrit oldtimer rally classic Citroen 2CV trail trial reizen (4)ng-Eend, 16.000 kilometer van Peking naar Parijs (1999, Papageno Producties), klik hier voor inkijken en bestellen.

  • Perfect avontuurlijk reisverhaal ’ – Autovisie
  • ‘Vrolijke openhartigheid…Waardige hommage aan fenomenale prestatie’ – De Telegraaf
  • ‘Mooi fotoboek’ – NRC Handelsblad
  • ‘Een spannend jongensboek’ – Autokampioen
  • ‘Prachtig rally-boek…innemend geschreven’ – Automobiel Klassiek
  • ‘Enerverend reisverslag’ – ANWB Reizen
  • ‘Een jongensdroom die uitkomt. Woeste bergen, brullende motoren en onvoorspelbare weggebruikers maken dit boek tot een must voor iedere eendenliefhebber! Vol met mooie foto’s, prettig lezend’ – Bol.com

Reportages & columns

Anke schrijft reportages voor de Frankrijk-tijdschriften En Route en Maison en France. Ze is ook vaste columnist van Maison en France. Klik hier voor columns en verhalen.