Contact

Heb je vragen over zangvakanties, wil je je inschrijven voor een zangvakantie, of wil je de maandelijkse nieuwsbrief ontvangen, stuur dan een bericht naar
bladmuziek (4) - kopie - kopie - kopie

Anke (1970) studeerde Engelse Taal- en Letterkunde en koordirectie / muziektheorie in Utrecht. Ze werkte als docent Engels en Frans, vertaler, tekstschrijver, pianojuf, en nu als zangpedagoge en koordirigente. Haar verhalen over het Franse leven staan op www.musiquelot.blogspot.fr. Ze schreef in 1999 het boek Pekingeend (Citroën 2cv die van Peking naar Parijs reist) en gaf het in eigen beheer uit. Haar tweede boek, Frisse Start in La Douce France kwam in 2017 uit bij uitgeverij Van Dorp. Ze schrijft reportages en columns voor de tijdschriften En Route en Maison en France.

In haar studententijd ontdekte ze haar talent om het plezier in muziekmaken aanstekelijk over te brengen en begon met het coachen van koren en individuele zangers. Ze zong in diverse (kleine) ensembles, studeerde koordirectie bij de Stichting Unisono en Muziektheorie aan de Schumann Akademie. Zanglessen kreeg ze van Janice Jackson, Paul Hameleers, Esther Putter, Dirkjan Horringa en Mitchell Sandler.

Anke houdt van allerlei stijlen en periodes. Daarom bestaat haar koorrepertoire uit een zeer gevarieerd menu. In haar woonplaats op de grens van de Lot en Dordogne (Zuidwest Frankrijk) dirigeert ze een internationaal koor en een klein vrouwenensemble. Ze zingt in het duo Sweet Jazz met vocaliste/gitariste Angela Christian & in de band Taste of Tartas met componist/toetsenist Peter Duiverman en percussionist Rémy Bacharach. Met Peter Duiverman vormt ze de duo’s Musica Sognata en Blues & Other Discomforts. Samen met sopraan Carol Durman & pianiste Margaret Griffiths creëert ze het hele jaar door programma’s met liederen en aria’s van barok tot twintigste eeuw.

Missie

Ankes uitgangspunt is stemtechniek te verbinden met plezier in zingen & spelen en een positieve, stimulerende benadering van ieders capaciteiten. 

Bedrijfsinformatie

Anke DE BRUIJN
info [a] papageno.net
SIRET 790 110 019 00029