Inhoud zangvakantie

Zangvakanties geleid door Anke de Bruyn in het mooie seizoen van voor- en nazomer in Zuidwest Frankrijk,  precies tussen de middeleeuwse steden Sarlat en Cahors, op de grens van de schilderachtige departementen van de Lot en de Dordogne. Een week lang koorzingen in de Franse zomerzon. Werken aan ademhaling, ademsteun, houding, vrij en met gemak zingen. In deze setting kun je als (koor)zanger een schat aan nieuws opsteken. Bovendien beleef je een ontspannen vakantieweek waarin je lekker kunt zingen, waar aandacht is voor jouw stem. Dit is een week van stemvorming en echte ont-moeting: niks moeten, alleen maar zingen – en kennismaken met andere muziekliefhebbers.

Zingen, Zomer & Vakantie in de Lot, programma

Elke zangvakantie-dag begint oefeningen die je de energie geven om de hele week in conditie te blijven, want je lichaam is ten slotte je instrument waar de stem uit moet klinken. Het principe van ademsteun wordt helder uitgelegd. Je wordt je beter bewust van je lichaam.

Uniek: elke dag zingen in ander middeleeuws kerkje

De Lot kent zoveel prachtige plekken. Eigenlijk is elk dorp de moeite waard. De Romaanse kerkjes nodigen uit om te zingen. We hebben speciale toestemming van het bisdom van Cahors om deze oeroude, bijzondere locaties te gebruiken. Je waant je in de middeleeuwen, voelt je onderdeel van het leven in het dorp.

Repertoire

Het repertoire bestaat uit liederen uit tijden en een mix van stijlen. Het is niet verplicht om noten te kunnen lezen, maar je dient je wel muzikaal voor te bereiden. Voor luisterbestanden om thuis je partijen te studeren wordt gezorgd.

We gaan intensief aan de slag met het vinden van een soepele, ronde groepsklank, waarin iedere individuele stem, dus ook de jouwe, een belangrijke rol speelt. Uitgangspunt is steeds plezier in zingen, je vrij en op je gemak voelen om je stem te laten horen. Op enkele middagen worden gratis workshops gegeven. De voertaal van de zangweken inclusief de workshops is Engels.

We zingen de hele ochtend. Daarna ben je vrij om te zwemmen, wandelen, of een van de vele mooie middeleeuwse plaatsen te bezoeken. De rivier de Dordogne is vlakbij, er is kano-verhuur. Ook beroemde plaatsen als Sarlat, Cahors, La Roque Gageac, Beynac, Rocamadour zijn makkelijk bereikbaar. Autohuur is mogelijk en je huurauto kan ter plekke worden bezorgd.

Mooie gîtes, kamperen, of een geheel verzorgde bed & breakfast

In deze mooie streek is men goed ingericht op bezoekers. Voor je zangvakanties kun je in elke prijscategorie accommodaties boeken. Soms is complete verzorging mogelijk. Nagenoeg elke accommodatie beschikt over een zwembad. We leveren je graag een lijst met de mooiste plekjes. Alle gastheren- en vrouwen op deze lijst spreken in elk geval Engels en soms ook Nederlands.

Zangvakantie in de Aveyron 29 juli – 8 augustus 2018

Anke leidt eind juli/begin augustus een zangvakantie van tien dagen in de Aveyron. Info over deze zang-tiendaagse in de prachtige en ruige Vallée du Tarn vind je hier plus alle informatie om in te schrijven voor deze zangvakantie.

Reacties zijn gesloten.